reliefpraktijk.nl

Workshops

Helende reis voor kinderen

 

Hoe werkt de helende reis?

Het doel van de helende reis is om het kind zelfvertrouwen en respect te geven. Vanuit dit doel kan het kind zichzelf beter begrijpen en sturen. Het kind leert dat hij zelf keuzes kan maken in het leven met betrekking tot gedrag en persoonlijke problemen.

 

We beginnen met een gesprek vooraf met de ouder(s) om de “problemen” te   bespreken.

Daarna is er een persoonlijk gesprek met het kind (zonder ouders) om te kijken hoe het kind zelf naar deze “problemen” kijkt.

We gaan samen een “reis” maken door zijn eigen lichaam en geest. Bij een kind van ongeveer 6 jaar doen we dit met behulp van een ruimteschip. Bij een ouder kind is dit afhankelijk van zijn eigen interesses. (bijvoorbeeld een computer herprogrammeren)

Door middel van een verhaal komt het kind in een soort van slaap/waak toestand, en vanuit deze toestand gaan we hard aan het werk in het lichaam. Het kind geneest zichzelf. Dit geeft zelfvertrouwen en inzicht in zijn eigen keuzes.

De ervaring leert dat de kinderen hierdoor sterker worden, rustiger, ze hebben zichzelf “gereset”

 

De Reis is zeer geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar. Ze gaan er heel gemakkelijk in mee. Deze Reis is een aangepaste versie van de Fysieke Reis voor volwassenen.  

 

Hoelang duurt de reis voor een kind?

Meestal tussen de 20 minuten en een uur.

 

Hoe moet ik mijn kind opvangen na een reis?

Gewoon, alsof het uit school thuiskomt. Als het kind er niet over wil praten, toon dan respect. Ook kinderen hebben recht op privacy. Komt er in de reis iets naar voren waarover ik me zorgen maak, dan bespreek ik dat met de ouders na overleg met het kind.

 

Kan mijn kind schade ondervinden van de reis?      

Nee. Kinderen gaan veel gemakkelijker dan volwassenen mee in een reis. Moeilijke dingen die ze tegenkomen worden tijdens deze geleide fantasie opgelost. Ze komen er juist blij en sterk uit tevoorschijn.

 

Wilt u meer weten over "de helende reis", dan is het boek van Brandon Bays, "de helende reis voor kinderen,  een aanrader.  ISBN: 9789049200343

 

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken, dan kunt u mij bereiken via: info@reliefpraktijk.nl of telefonisch: 06 - 102 88 659