reliefpraktijk.nl

Reiki, (triggerpoint) massage

Reiki

 

Wat is Reiki?
Reiki is het Japanse woord voor universele levensenergie.  Universele levensenergie is de energie rondom ons heen, alles wat leeft en groeit heeft deze energie nodig om te kunnen bestaan. We kunnen deze energie voelen wanneer we ons in de natuur begeven. Iedereen kent waarschijnlijk het onbeschrijfelijke gevoel één te zijn met de natuur, als je bijvoorbeeld langs de slootkant zit of in het bos wandelt.

Wat doet Reiki?
Reiki is een geneeswijze die werkt door handoplegging. Het eerste wat Reiki voor ons doet is het op gang brengen van ons natuurlijk genezend vermogen. Door eenvoudig je handen op je lichaam te leggen stroomt  Reiki door je heen naar de plaats waar het nodig is. Hoe gaat een Reiki-behandeling?
Bij een Reiki-behandeling ga je zitten op een stoel of liggen op een behandeltafel. Je houdt je kleren aan. De energie kan daar gewoon doorheen. Je hoeft niets te doen. Als je iets wilt zeggen is dat goed. Als je niets zegt is dat ook goed. Ik leg mijn handen op je lichaam of houd ze daar net iets boven. Na enkele minuten op een plaats geweest te zijn, ga ik naar een andere plaats. De energie stroomt vanzelf naar de plek waar het nodig is maar soms vraagt een plek om speciale aandacht.

Wat merk je bij een Reiki-behandeling?
Meestal is het zo, dat je je tijdens de behandeling prettig en behaaglijk gaat voelen en alle spanning van je af voelt glijden. Het kan zijn dat je op pijnplekken voelt dat er iets wordt gedaan. Het kan echter ook zijn dat verdriet dat je hebt weggeduwd of niet hebt verwerkt naar boven komt. Ook is het mogelijk dat het verdriet waar je mee leeft, eindelijk losgelaten mag worden. Verder kan het gebeuren dat je het warm krijgt, in slaap valt, tintelingen voelt in armen en benen, enzovoort. Ook kan het zijn dat je je na afloop heel licht voelt, blij, energiek of juist moe. Kortom, op allerlei manieren kan je merken dat de energie in je aan het werk is. Het kan ook zo zijn dat je niets voelt. Hoeveel je voelt of wat je voelt bepaalt echter niet of een behandeling wel of niet zinvol is. Soms zijn de effecten van een behandeling op een later moment merkbaar. Ook kunnen ze van dien aard zijn dat je er aanvankelijk geen erg in hebt. Wat je voelt hoeft trouwens niet altijd een lichamelijke gewaarwording te zijn. Het kan ook zijn dat je duidelijker ziet of voelt wat voor stappen je moet zetten in je leven. Je kunt als het ware in je bewustzijn een stukje opgetild worden waardoor je even vanuit een groter perspectief kunt kijken en voelen.